Идеята

Здравейте! Ние сме екипът, създал СТ52, и в следващите няколко реда ще разкажем защо създадохме компанията и каква ни е идеята.
Вижте идеята

Ново поколение сгради

Очевидно ви предстои покупка на жилище. В повечето случаи това е едно от най-важни решения в живота на човек, включително и от финансова гледна точка. Затова е добре, или по-скоро задължително, да сте наясно какво точно купувате. Нашата теза е, че жилището следва да се разглежда като нещо много повече от „подслон“ в даден район на града. Наблюденията ни обаче показват, че много от приятелите ни разглеждат жилищата именно по този начин и не се замислят за изключително важни характеристики на пространствата, в които ще прекарат много голяма част от живота си.

Концепция

В повечето случаи факторите, които имат най-голяма тежест при покупката на жилища, са цената, местоположението и разпределението на помещенията. После идват и другите характеристики на сградата, например качеството на дограмата, какъв е асансьорът и т.н. Цената и местоположението са субективни фактори. За някой един квартал може да е много привлекателен и да е готов да заплати по-висока цена за жилище в него, спрямо друг, на когото районът не му е любим.

 

За нас доброто разпределение на жилището, качествените материали и оптимизираните общи части са характеристики, които разглеждаме като базови. Те по подразбиране трябва да са добри. Съществуват обаче редица други фактори, голяма част от които се игнорират при взимането на решение за покупка на жилище, а те са изключително важни. Идеята за СТ52 се разви именно около тях, и доведе до изграждането на концепцията ни за създаване на жилища, осигуряващи висококачествен начин на живот.

 

Тази концепция е основана на четири основни елемента – здраве и благосъстояние за хората, грижа за природата, усещане за бъдещето с високи технологии и хармоничното присъствие в градската среда. 

Здраве и благосъстояние на хората

В ежедневието ни в градска среда сме изложени на много фактори, които нарушават качеството на живот драстично – влошават здравето ни, правят ни по-неефективни и влияят неблагоприятно върху настроението ни. Затова от CT52 се фокусирахме върху осигуряването на максимално качествени условия за живот на хората в сградите, включително осигуряване на чистота на въздуха и водата, минимизиране на шума, изобилно наличие на слънчевата светлина и акцент върху растителността.

С грижа за природата

Екипът зад СТ52 е част от поколението „Y” или така наречените „Millennials”. Нас ни е грижа за природата и се стремим да минимизираме ефекта върху околна среда и въглеродния отпечатък, който оставяме, вследствие на нашата дейност. Целим да осигурим условия за нашите клиенти да правят същото и така да увеличаваме положителния ефект.

С поглед към бъдещето с високотехнологични решения

Покупката на жилище обикновено е дългосрочна инвестиция. Доброто жилище е това, което е създадено с мисъл за света в бъдеще. Затова нашите сгради са напълно подготвени за инсталиране на зарядни устройства за електрически автомобили и на системи за умно управление на дома.

В хармония с града

Винаги сме се дразнили от това колко грозни сгради изникват в града и как въобще не са съобразени със средата, в която се строят. Още повече, само след 3-4 години много от тях са вече олющени и изглеждат много зле. Проектите на CT52 са разработени с идеята да присъстват хармонично в градската среда – да я допълват и подобряват. Сградите, които строим имат характер, който е непреходен във времето и ще оставят положителен отпечатък в развитието както на квартала, така и на целия град.

Научете повече

Екип

CT52