B52

Запознайте се с B52 – първият проект на CT52, който представя концепцията на компанията за жилищни сгради от ново поколение, осигуряващи високо качество на живот.
Повече за сградата

Параметри

Запознайте се с B52 – първият проект на CT52, който представя концепцията на компанията за жилищни сгради от ново поколение, осигуряващи високо качество на живот.
 • 5етажа
 • 17апартамента
 • 2къщи
 • 3гаража
 • 12паркоместа
 • Локация

  Идеален център, София
 • Апартаменти

  От 67 м2 до 224 м2
 • Срок на завършване

  юни 2022 г.
 • Архитекти

  LP Group
 • Строител

  IMEA Group

Предимства

B52 е супер сграда. Освен че е красива, тя предоставя среда за живот, която максимално се доближава до природната – с чист въздух, чиста вода, изобилие на светлина, минимизиран шум и пространства, проектирани с мисъл за удобство и спокойствие.

01

Чист въздух

Високото качество на въздуха се осигурява от последно поколение MVHR енергоспестяващи системи за приток на свеж и пречистен до HEPA ниво въздух (PM2.5), извършващи рекуперация на отоплението и охлаждането във всички помещения..

02

Без шум

За минимизирането на шума в помещенията се доверихме на експертизата на водещ европейски консултант в тази сфера и постигнахме ниво на шумоизолация от ≥56 dB във всеки апартамент, осигуряващо оптимални условия за отдих и сън на обитателите, с минимизиран шум от околната среда и от вътрешните сградни инсталации.

03

Чиста вода

Чистотата на водата се осигурява от специална point-of-entry система, разполагаща със самопочистващ се филтър .

04

Слънчева светлина

Изобилното наличие на слънчева светлина e изключително важно за настроението и благосъстоянието на хората, затова проектираме големи прозорци във всички помещения.

05

Високотехнологични решения

Всички апартаменти са напълно подготвени за инсталиране на системи за умно управление на дома, с помощта на която ще е възможно дистанционно активиране на различни функции в дома от всяка точка.
Достъпът до помещенията ще се извършва чрез система за отключване с пръстов отпечатък, което гарантира удобно, безпроблемно и бързо преминаване във всички части на сградата - от входната врата, през подземния паркинг до отделните жилища.
Всички паркоместа имат изградено захранване за зареждане на електромобили.

06

С грижа за природата

MVHR системите, налични във всеки апартамент, гарантират значително намаляване на потреблението на енергия за отопление на помещенията чрез възстановяване на почти цялата топлина, която би била загубена при използване на традиционния вентилационен процес. Тези безшумни системи запазват 95% от енергията, вложена в отопление или охлаждане, което допринася за спестяване на значително количество въглеродни емисии.

Внедряваме система за пълно пречистване на питейната вода от чешмата, така че да премахнем нуждата от закупуване на бутилирана вода за пиене. По този начин не само осигуряваме спокойствие на нашите клиенти, но и предоставяме условия за спестяване на над 30 000 пластмасови бутилки годишно. Всички тези бутилки, освен пластмасовото замърсяване, носят и своя въглероден отпечатък за транспортирането им от фабриката до крайния клиент.

07

За птиците на София

София е столицата в Европа с най-богато биоразнообразие на птици. Нашата философия, че човешките дейности са намеса в природа, а не обратното, ни накара да потърсим съдействие от БДЗП (Българско дружество за защита на птиците) за внедряване на къщи за малки птици в проекта. В52 ще е първата сграда в София, която ще прояви отговорност и грижа към птиците в града.

Следваме мисията да намалим въздействието на сградата върху естествената среда. За тази цел източната фасада на В52 ще бъде изцяло озеленена.

Локация

Сградата се намира в близост до магазини, аптеки,…. шегуваме се, това е ясно. B52 е в центъра на София, в един от най-старите й квартали - с богата история, кипящ социален живот и множество културни забележителности. Както името, така и архитектурата на B52, са вдъхновени от локацията на ул. „Будапеща”. Тя е проектирана да се впише хармонично в квартала и да развие и подобри градската среда в този район, наситен с емблематични сгради.

Фестивал "Квартал"

Традиционният фестивал Квартал се случва всяка година през лятото и допълва потенциала на зоната между булевардите Васил Левски и Дондуков.

Пешеходна зона

Предстои удължаване на главната пешеходна улица на София по цялото продължение на бул. „Мария Луиза”.

Планира се преобразуването на пространството около храм-паметника „Свети Александър Невски“ в парк.

Градски център

Проектирано е преобразяване на централните Хали в модерен градски център от типа на закритите пазари в Италия, Испания и Португалия, предлагащи споделено пространство и място за срещи сред разнообразие от кулинарни предложения и различни заведения. Проектът включва постоянен фермерски пазар в подземното ниво.

Спа център

Обсъжда се проект за реставрация на Централните бани в модерен спа център.

Имоти

B52 е уникален проект в още една посока – сградата включва две къщи, разполагащи със собствен вход от главната улица, гараж и дворна част. Идеята е да се интегрират удобства на живота в къща, едновременно с всички удобства на локацията в центъра на града.